13 milioane de lei

Eu ştiu că din postura actuală a lui Tudor Darie lucrurile şi situaţiile se văd mai rozove.
Şi totuşi, dacă încerc să distribui cumva suma de 13 milioane de lei (aproximativ 800.000 euro), socoteala ar arăta în felul următor:

1. Fac reparaţie capitală şcolii muzicale frecventată timp de 7 ani, unde primii 2 ani, timp de 45 minute, plîngeam continuu şi cîntam la pian; următorii 2 – am urît de moarte cîntecul „La Nistru la Mărgioară”, alţii 2 am încercat să mint profesoara (pentru a putea pleca mai repede acasă) că ador acest minunat instrument, şi ultimul an – prea ocupată ca să vreau să am certificat de absolvire. Astăzi visez serile cînd stăteam ore în şir şi cîntam orice-mi venea în cap, de la muzică populară pînă la Toni Braxton 🙂 Pentru aceste amintiri, aş oferi şi altor copii posibilitatea unor nostalgii tîrzii.

2. O iau pe mămica, pe tăticul, pe unicul meu frate cu tot cu soţie şi cei 2 pici, şi fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuug cît mă ţin picioarele. Pentru că:
*******mămica mea în jumate de an devine pensionară, şi aş vrea să stea acasă să citească „Angelika i karoli”, nu să ofere consultaţii juridice şi să se scalde la Zatoka.
****** tăticul meu de cîţiva ani e pensionar cu acte în regulă. În acelaşi timp, se judecă cu un oarecare minister, care nicidecum nu acceptă o plată suplimentară pentru careva merite (eroice). Cred că i s-ar potrivi perfect funcţia de „şofer” pentru a duce, respectiv aduce, nepoţii de la grădiniţă şi şcoală. Într-un Golf din 2010 (dacă s-au produs anul acesta, evident).
***** fratele meu, unicul şi „badea” 🙂 , ar merita o bucată de afacere în oricare domeniu vrea el. Cu o diplomă de studii superioare (Drept) şi cu 10 ani de business moldovenesc (cu influenţe europene), cred că s-ar descurca perfect. Plus, e şi tînăr, merită din plin.
****cumnata mea Liuda, care la 27 de ani are 3 diplome – una de studii superioare, şi 2 – cu menţiuni speciale. Pentru ea aş obţine un job în administrare. Şi neapărat orarul de muncă să fie între 10.00 şi 14.00 – de dimineaţă să doarmă cît n-a dormit în toate nopţile de mamă, iar după 14.oo să meargă la sală, la coafor, la film şi-apoi la restaurant împreună cu adorabilul ei soţ. Sunt tineri, şi copiii au cu cine sta serile şi nopţile.
***nepoţica mea Valeria, care la aproape 7 anişori, trebuie să aleagă între orele de engleză, bazin, dansuri, tenis sau lecţii de pian. Pentru că toate nu-i posibil. Pentru că nu-s bani pentru toate, că de-ar fi, mititica pe toate le-ar reuşi, la toana de energie pe care-o are.
**eee, şi Gîga meu de aproape 4 luni, Dorin, care deja ne povesteşte „gî, gî, gî, gî”, şi pentru care aş rupe tot ce se poate de rupt. La cît e de frumos şi cuminte, ar merita o grădiniţă din astea unde treb’ să stai în rînd din a 3-ea lună de sarcină, şi unde achiţi o mie taxa de acceptare, altă mie pentru fondul de aur, încă o mie în fiecare lună, şi neapărat cît cîteva sute anual pentru: deci, 1 septembrie, ziua profesională a educatorului, ziua oraşului, anul nou, 1 martie, 8 martie, paştele, ziua de naştere a educatoarei, ziua de naştere a dădacei, adio „Prichindel”, adio „Buburuză”, adio „Greieraş”, adio grădiniţă. Huu. Şi i-aş decora camera cu tot felul de becuri, că tare îi mai plac 🙂
*pentru mine personal aş vrea 2 dulapuri – unul mare şi cu diferite rafturi, pentru toate cărţile pe care le am şi le voi cumpăra. Al doilea – „şkaf kupe” – un fel de stenkă sovietică, doar că mai compact. Ştiu că voi avea nevoie, din moment ce voi trăi cu toată familia într-un oraş european, verde, liniştit, cu feţe blînde şi străzi curate, cu flori pe străzi şi case fără garduri, cu licee unde copii au forme scolare şi vorbesc liber cel puţin 3 limbi, cu sistem medical perfect pentru oricare cetăţean, indiferent de vîrstă şi necesitate, cu şoferi responsabili şi miniştri mai curaţi (a se citi „sinceri, cinstiţi), cu bătrîni care merg la sală şi beau în weekend vin, cu sex, cu femei frumoase şi la 40 de ani, cu preţuri reale la tot, cu piste pentru biciclişti şi cu multe-multe-multe şi de toate, pe care nu am cum să le cunosc, pentru că nu am paşaport ro sau viză Schengen. În schimb, am cea mai minunată familia, şi cu 800.000 euro aş putea să schimb ceva: părinţilor – bătrîneţea, fratelui şi cumnatei – ridurile prea tinere (ce deja apar), nepoţilor – un început pe merit, mie – geamuri mai mari, cît să văd un colţ de stradă verde. Într-o ţară unde pe bune se trăieşte fără sărăcie…

——————————————————————
A mai scris Eugen, Nicolae, Oleg, Valeriu, Artur.

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

10 thoughts on “13 milioane de lei

  1. Pingback: Leapşă: Ce aş fi făcut cu 13.000.000 lei « blogul lui eugen

  2. Pingback: Life is all about style » Blog Archive » Leapșa: ce aș fi făcut eu cu 13 milioane de lei

  3. Pingback: Valeriu Tihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *