„Femeile care nu sunt doamne”

„…în care nu pretind că eu aş fi, dar unele lucruri merită puţin efort…

* Înjuratul – dacă nu poţi să te abţii, ar trebui să te limitezi la un cuvânt şi nu un întreg vocabular alternativ. F**k e universal acceptabil atâta timp cât nu e folosit o dată la două cuvinte. Se poate înlocui cu “fudge” sau “tits” pentru efect comic, în disperare de cauză. În română aud prea multe de f- și p- care nu prea au ce căuta în vocabularul public al nimănui. Cu excepția maidanului.
* “Mulţumesc” şi “te rog” nu erau doar chestii pe care părinţii te forţau să le zici sau niște mituri pe care lumea insistă să le perpetueze. Chiar funcţionează! Inclusiv scrisori (nu mail-uri) de mulţumesc după interviuri, o practică ce sună învechită dar nu e.
* Punctualitate – uneori se întâmplă, dar atunci când eşti pe drum şi ştii că n-o să ajungi, o estimare ajută foarte mult. Poate o fi acceptabil sfertul academic pentru unii, dar măcar să ştie şi alţii că o să faci uz de el (mai ales dacă e frig afară și măcar poți să intri să aștepți undeva la cald). Faptul că unii o să creadă că îţi ia mai mult timp să te îmbraci şi să te pregăteşti funcţionează doar de câteva ori…până când cineva se supără. Şi pleacă. Inevitabil.

# Mersul pe tocuri – am văzut un zombie în weekend care nu se descurca pe nişte tocuri ameninţătoare. Dacă nu iese şi nu iese după ce te-ai străduit acasă, pe stradă sigur nu păcăleşti pe nimeni. O să arăţi ca fetiţa de 10 ani care a descoperit tocuri la mami în dulap şi s-a decis să le încalţe. Eventual să şi cadă. Pe de altă parte dacă ai reuşit să mergi drept şi să te ţii pe tocuri, nu strica iluzia atunci când te dor picioarele – multe dintre noi nu reuşesc să stea în picioare mai mult de 2 ore (şi uneori 2 ore pot părea o eternitate). Cheamă un taxi, stai jos, ia pantofi de schimb. Nicio soluţie nu e foarte atractivă, dar cu siguranţă oricare din ele mai bună decât durerea.

*A fi capabilă de a bea până când vomiţi n-ar trebui să fie motiv de mândrie pentru nimeni. A te lăuda că la sfârşitul serii încă mai ştiai cum te cheamă nu e “lăudat” în faţa nimănui, e motiv de milă. Stat în cluburi până dimineața. Nu am o traducere genială pentru următoarea frază, dar e bine de reținut: “Leave early enough to be missed but stay long enough to be remembered.”

Ca femeie ar trebui să te aranjezi în toaletă sau acasă. Nu în autobuz, serios, nici în mașină, mereu am senzația că văd prostituate între două ședințe când văd femei care se machează în autobuz. Dacă n-ai avut timp acasă cred că e preferabil fără decât cu o dungă pe față când șoferul a pus frână. Și…niciodată cu mostrele din magazin. Există un motiv pentru care le spune tester!
——————————————————————-
Continuarea pe blogul Andreei

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *