De la Irina cetire

„… ce iti propui sa faci anul acesta? ce rezolutii ti-ai trecut pe lista lui 2012? Interogatii fatale, deseori urmate de raspunsuri triste si repetitive: sa slabesc, sa ma las de fumat, sa fac economii, sa nu ma mai plang din orice… Mai in gluma, mai in serios, eu va propun cateva rezolutii plasate sub semnul frivolitatii si modei. Obiectivul meu: pana la finalul anului sa va fac sa iesiti din zona voastra de confort stilistic.

Rezolutia nr. 1: Aveti incredere in instinctul vostru.
Coco Chanel, pare-mi-se, spunea: “nu exista moda, daca nu coboara in strada”. Inspirati-va din nenumaratele bloguri de street style, cautati unul care sa vi se potriveasca, lasati garda jos si dati mai putina importanta parerii celorlalti. Conteaza cum va simtiti voi in hainele respective si cat de mult va place tinuta pe care ati creat-o. Cine stie, poate deveniti initiatoarele unei neo-tendinte.

Rezolutia nr. 2: Arborati mai multa culoare si culori mult mai diverse.
Dupa Color Blocking-ul estival, urmeaza Color Chic-ul hibernal. Stiu ca ma repet in fiecare an, dar o fac pentru ca frica femeilor de a purta culori mai deosebite (nu consider culoare deosebita bejul, si nici nuantele timide) mi se pare irationala. Unele studii de specialitate (fizica optica, neuro-optica, imagistica) spun ca in lume exista intre 2 si 10 milioane de culori. Institutul Pantone, cel care lanseaza anual trenduri cromatice, lucreaza cu circa 4,000 de nuante. In schimb, 70% dintre femei aleg… negrul? Come on…. Sfatul meu? Propuneti-va pentru inceput ca o zi pe saptamana sa nu purtati negru sau orice alte culori inchise. Deloc. Indiferent de sezon. Pasul urmator: cate o piesa in rosu, galben, roz, verde, albastru, violet, plus accesorii colorate. Nu e cazul de un total look, sa provocati un soc retinian celor din jur!”

——————————————————
Continuarea cititi pe blogul Irinei Markovits

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *