Să nu ne mai ascundem

În zilele noastre, suntem în situaţia când nu poţi minţi sau nega atunci când (dacă Doamne Fereşte) eşti întrebată: „Tu ai celulită şi ce faci pentru a-i stopa evoluţia?”. Nu poţi, pentru că e vară şi hainele scurte ne trădează până ca noi să deschidem gura.
Eu despre celulită citesc de vreo 5 ani încoace. Atunci am mers la un curs de masaj şi băiatul-maseur foarte relaxat a constatat că nu am celulită. Între timp, am schimbat specialistul şi s-a schimbat şi întreaga situaţie.
Celulita apare la toate femeile, din mai multe motive: lipsa mişcării, alimentaţia bogată în grăsime şi băuturi carbogazoase, contracepţia. Şi pentru a micşora problema, există o mulţime de soluţii: de la naturale la chirurgicale.
Eu am ales câteva, pe care mă străduiesc să nu le uit a face, indiferent că e iarnă, că sunt după sport, că-i seara târziu şi cad, etc.
În primul rând, de 2 ani încoace mi-am schimbat regimul alimentar. Sunt foarte atentă la ce mănânc, pentru că am probleme cu glanda tiroidă, care, ştim noi, e tare capricioasă. Astfel, am exclus aproape totalmente cartofii – mănânc doar acum, din eştia noi, şi în cantităţi simbolice. Am exclus aluatul – tot ce ţine de plăcinte, gogoşi, covrigi, picene, etc. Mânînc pâine, în special la prânz, dar nu întotdeauna. Apoi, am renunţat la zahăr. Complet. Nici nu am zahăr în casă. Tot ce ţine de el – compot, torte, mă străduiesc să fie cât mai puţin. Încă mă chinui să renunţ la paste, dar fără succes. La fel, am renunţat la unt şi lactate grase.
În schimb, mănânc nelimitat legume proaspete, fructe (doar în prima jumătate a zilei), hrişcă, terci de ovăs, mazăre, peşte, peşte din conservă, ouă. Bun, recunosc, nicidecum nu pot renunţa la halva 🙂
De sport pot povesti multe şi de toate. Deja stabil, am un regim pe care îl încalc când sunt super-ocupată, dar recuperez după. Deci, 5 zile pe săptămână, câte 2 ore, muncim şi transpirăm, în folosul propriului organism 🙂 Nu-mi spuneţi că nu aveţi timp, credeţi-mă, eu tot n-am, dar găsesc. Până când nu mi-am notat în agendă, cu roşu, „ora 10.30-12.30 – antrenament obligatoriu”, nu m-am putut ţine de el. Aşa că, nu există scuze, există lene.
Şi pe lângă aimentaţie şi sport, evident că merg şi la masaj. De 2 ori pe an (în special primăvara şi toamna) fac câte un curs din 12-14 şedinţe de masaj anticelulitic, unde maseuza foloseşte tot felul de creme, geluri, picături din seria profesională. Apoi eu nu renunţ la creme, şi zilnic le folosesc.
De-a lungul timpului am încercat multe, foarte multe denumiri şi produse. Despre „Elancyl-Cellu Slim” ştiam din farmaciile româneşti, şi prima dată l-am încercat acum vreo 3 ani. Mi-a plăcut, datorită texturii şi mirosului. L-am folosit o perioadă apoi, pentru că nu se găsea la noi, mi-am luat altceva. Ţin să menţionez – aproape fiecare dintre noi, femeile, după duş aplicăm şi cremă. Eu vă sfătuiesc să nu folosiţi o cremă oarecare, precum că „tot e cremă”. Mai bine investiţi în una de calitate, anticelulitică, hidratantă, dacă tot pierdeţi 4 minute zilnice pentru aplicare. Cu timpul, o să vedeţi rezultatul unei creme anticelulitice. Dar doar dacă o so folosiţi zilnic, după duş, pe pielea umedă, cu mişcări circulare şi să insistaţi pe zonele cu probleme.
E tare m-am bucurat când (exact) vara trecută am descoperit „Elancyl – Cellu Slim” în „Farmacia Familiei”. Am deja un an de când nu renunţ la el. Îmi place că nu lasă senzaţie de grăsime pe piele şi trebuie să stai câteva minute ca să se îmbibe. Şi-mi mai place cum miroase. Şi da, îmi place rezultatul 🙂

Cuponul de mai sus îl poţi folosi şi tu. Printează-l şi mergi în oricare „Farmacia Familiei” şi beneficiază de reducere la cumpărarea produsului. Sunt sigură că o să-ţi placă. Eu de un an mă alint şi nu cred că degrabă voi renunţa la „Elancyl – Cellu Slim”. Plus la asta, v-am recomandat eu vreodată ceva ce n-am probat pe pielea mea şi în care nu cred?! 🙂

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

One thought on “Să nu ne mai ascundem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *