Noi și divorțurile noastre

Acum câteva minute, Andreea Marin Bănică a anunțat pe pagina sa de facebook precum că divorțează de actorul și interpretul Ștefan Bănică.

Ieri, Adriana Ochișanu-Botgros a declarat, în cadrul unei emisiuni tv, că se află în proces de divorț cu Corneliu Botgros.

De câteva săptămâni și Teo Trandafir este divorțată.

De câteva luni și Karizma a prins la curaj și a pus capăt căsniciei.

Și mulți, foarte multe cupluri abia de se țin sau deja au primit citațiile.

Of.

————————-

Eu cred că aș putea scrie și povesti tare multe despre acest fenomen. Aș fi putut povesti și atunci, și credeți-mă, am ce spune, poate mai mult decât cred unii. Totuși, toată viața o să le fiu recunoscătoare Natei Albot și Vioricăi Nagacevshi pentru faptul că ”m-au ținut”, la propriu și la figurat. Pentru că era să râdă lumea de noi, așa cum de ceva vreme râd de Adriana și Cornel (recunosc, în acest caz sunt de partea lui Cornel, pentru că… prietenii și muzicanții știu de ce.)

În decembrie am apărut în revista Vip magazin, la rubrica ”Ce-am învățat…”. Am scris un text lung, de 5 mii de semne (jurnaliștii m-au înțeles 🙂 ), în care am povestit despre ”Clubul Nostru” și oamenii pe care i-am cunoscut, dar și despre divorț. Este pentru prima dată în cei doi ani când eu vorbesc public despre divorțul de fostul meu soț Adrian Ursu. Așa s-a întâmplat că la redactare (a se citi, la scurtare, pentru că trebuiau 2 mii de semne, nu 5 mii), a rămas mai mult despre divorț (nici nu m-am mirat, de altfel 🙂 )

Citind textulețul și apoi recitindu-l, peste câteva zile, am înțeles că în sfârșit am depășit anumite frustrări și pot să vorbesc despre drama prin care am trecut. Eu sunt sigură că voi mai povesti câte ceva, așa cum trebuie, totuși, să se știe un adevăr.

Până atunci nu am decât să adaug că atunci când doi oameni divorțează, există probabilitatea ca durerea și dezamăgirea să fie într-atât de mari, încât nici timpul și nici oamenii nu reușesc să contribuie cumva. Pentru că… nu mai știu de ce. Și credeți-mă, vorbesc din propria experiență – este foarte greu să te vezi cu lumea,  să muncești, să mergi la film cu prietenii, să pleci cu familia pentru un weekend la Orheiul Vechi, și totodată să-ți știi gîndurile care-ți invadează mintea și durerea care se ascunde în suflet. E greu, și e trist, indiferent de orice.

Din păcate, majoritatea cunoștințelor mele sunt divorțate. Aproape toți cumetrii mei (ai noștri) nu mai sunt împreună. Toți din motive diferite și aproape fiecare e sigur că nu mai dorește ”a doua oară”. Pentru că ei văd în ce stare ajung cei care nu mai vor ”a treia oară”…

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

4 thoughts on “Noi și divorțurile noastre

  1. Si eu am trecut prin divort, si chiar daca am si in aceaste casnicie parte si de lacrimi, si … de toate, nu ma intorc acolo nici pentru un minut. A doua casnicie este adevarata, prima este ca o scoala.

  2. Aici ai fost din nou bravo, eu…voi divorta,nu stiu cind,nu stiu cita capacitate de a ierta are sufletul meu,si cita rabdare incape in mine, dar, simt eu, ca, ajung la limitele ultimelor puteri. Nu mai rezist sa fiu continuu invinuta ca…ploua afara, ca s-a ars becul la baie, ca e prea mare factura la gaz…nu mai suport amenintarile cu „te umplu acusi de singe”, nu mai pot sa nu dorm noptile asteptind…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *