Despre oameni frumoși și dragi

Ultimele două zile le-am petrecut alături de oameni talentați. Aseară la Palatul Național a avut loc concertul aniversar al maestrului Nicolae Botgros. Nu pot reda în cuvinte tot ceea ce-am simțit în culise, apoi la întâlnirea de după concert, și astăzi, când toată ziua am cules impresiile de ieri, petrecând o zi  în compania dragei mele Iuliana Tudor și a doamnei Elise Stan, oaspeți de onoare a maestrului Botgros.

În primul rând, concertul de aseară a fost FENOMENAL!!! Știu că s-a dat mai mult de jumătate în direct la Moldova1, dar ceea ce se simțea în sală, și mai ales – în culise, e ceva de nedescris. În scenă au fost 68 de instrumentiști, din 3 generații de ”Lăutarii”, alături de soliști de vază din România și de la noi. Nu pot descrie starea maestrului Botgros, pentru că doar cei care îl cunosc, știu câtă muncă, suflet și dăruire a lăsat aseară în scenă. A fost unul din cele mai bune spectacole pe care le-am văzut în țara noastră, cu artiștii noștri: fără covoare pe jos, actori care se plimbă calea-valea, discursuri regizate. S-a cântat 5 ore și publicul a aplaudat continuu.

Eu mi-am revăzut Doamna, și iarăși m-am convins, încă o dată, că este o femeie excepțională și o adevărată profesionistă. O iubesc de nu mai pot! Aseară a fost o adevărată perlă a concertului. Pentru că nimeni de la noi nu poate atât de bine și de frumos să povestească despre muzica populară românească, decât o face Iuliana Tudor. Și acesta este un adevăr recunoscut de către întreaga orchestră ”Lăutarii” și de însuși maestrul Nicolae Botgros.

Descoperirea mea de aseară se numește Nicu Mâță. Mie dintotdeauna mi-a plăcut muzica noastră populară, cunosc toate piesele cântate de Nicolae Sulac, mi-e dragă Nicolae Glib pentru că a cântat la nunta părinților mei, și da, 2 ani am fost angajată în cadrul orchestrei municipale condusă de frații Advahov 😛 Deci, mă pricep un pic 🙂 Despre prietenia și dragostea mea față de Nicolae Botgros am mai scris aici pe blog și o spun de fiecare dată: mai mare și talentat artist noi nu avem, punct.

Nicu Mâță este un tânăr care, de câțiva ani, a cucerit toate festivalurile de muzică populară din România. Este de la Bălți, cu diplomă în ”Istoria Muzicii și Folclor” din cadrul Academiei de Muzică de la noi, și studii postuniversitare la Universitatea din București, ”Istoria Artei și Filosofia Culturii”. După cum vedeți, este un artist cu acte, diplome și cunoștințe. Aseară a cântat o melodie din repertoriul lui Nicolae Sulac și credeți-mă, plângea toată sala palatului. Apoi în culise am discutat cu el și am rămas uimită de cât de modest este. După concert mi-a povestit și maestrul Botgros că din tânăra generație de artiști ai muzicii populare, Nicu este cel mai talentat!

YouTube previzualizare imagini

Nicu Mâță – memorați acest nume și aplaudați-l la concerte. Ca și pe toți artiștii buni, de altfel. Eu sunt sigură că Nicu încă multe are să ne arate. Sau cânte, că o face taaare frumos și melodios!

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *