La Butuceni, Orhei

Mult, tare mult am mai rugat lumea să doneze ce au, ce vor, ce pot, pentru o familie săracă din Butuceni, Orhei. S-a ajuns până la faptul că reprezentantul unei companii vinicole îmi explica că n-au bani în buget și că nu ne pot da 16 sticle cu vin pentru ”Ora de Suflet”, pe când au banere publicitare plătite pe o grămadă de site-uri. Nu m-am supărat, dar niciodată nu voi mai apela la oamenii care nu conștientizează că uneori de atât de puțin este nevoie, ca să reapară zâmbete pe fețele a 4 frați.

Nu știu de ce oamenii mari, oamenii bogați, oamenii care au și pot, nu prea fac donații. Sau fac, atunci când se promovează mult și agresiv gestul. Și omul, cred că. Azi se cumpără Like-uri pe facebook, se fac tot felul de concerte de susținere a nuștiu cui cauză, unde artiștii primesc onorarii mari din partea a tot felul de organisme internaționale care susțin și încurajează nuștiu ce. Oare nu-i mai simplu să cumperi un bus de alimente și să-l descarci la poarta unei familii cu mulți copii din oricare sat din țara asta? Eu nu-nțeleg multe lucruri, de asta și m-am apucat să învăț ce înseamnă ong, proiecte, granturi, copii bolnavi, femei bătute, acte de caritate. Încă mai învăț.

Săptămâna trecută am fost la Butuceni, Orhei. La sfârșit de mai am invitat toată lumea la ”Ora de Suflet” pentru 4 frați, care nu au mai nimic, dar nici nu vor tare multe. Mulțumesc oamenilor buni care au reușit să ajungă la ”Codru” și să aducă hăinuțe, cărți, alimente, jucării. Țin să mulțumesc mult doamnei Luminița Suveică, (deja) fosta șefă a Direcției Sănătate, pentru implicare și pentru faptul că este atât, dar atât de receptivă și bună.

Un mulțumesc aparte companiei mimi, pentru că au cumpărat și donat mașina de spălat, atât de necesară familiei nevoiașe. Să vă dea Domnul tuturor îndoit. A face un bine, a dona ceva, a ajuta pe cei mai triști ca noi, pentru că și binele se întoarce pe lumea asta!

Toate fotografiile sunt aici

Ajută un Om

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *