Despre sticluțe și alte secrete

De când mă țin minte, niciodată nu am avut și făcut colecții cu produse de îngrijire . Am câteva sticluțe, alte câteva borcănașe, vreo 3-4 cutii, și atât. Iar cel mai interesant lucru e că eu rămân fidelă destul de mult timp produselor care-mi plac: în primul rând, ca și miros – pentru că ador câteva, fructele de pădure sau levănțica, spre exemplu, și le caut în toate; apoi rezultatul, sau ceea ce face un produs cu pielea mea, și nu în ultimul rând – prețul, așa cum le cumpăr destul de des.

Să încep cu începutul 🙂

Toate femeile apropiate mie știu că cel mai mult am grijă și investesc în părul meu, care, mulțumesc Domnului și mamei mele, este foarte-foarte des și sănătos, lucru confirmat de oricare meșter care vreodată a pus mâna în capul meu. Cele mai multe experimente le fac anume cu părul și produsele care le tot caut și schimb. De-a lungul anilor am încercat zeci, poate sute de șampoane, iar de măști și tot felul de uleiuri, nici nu mai zic. Am noroc de meșterul meu care de ani de zile monitorizează evoluția și nu-mi permite să experimentez decât cu produsele de finisaj. De o bună bucată de timp  folosesc produsele „Nashi Argan” și sunt extrem de mulțumită. Am toată gama: șampon, balsam, mască de păr, mască hidratare instant și ulei. După denumire e de înțeles că întreaga gamă e pe bază de ulei de argan care tratează, hidratează și deloc nu îngrașă părul. Am și varianta mini a produselor care ușor pot fi luate în avion, iar uleiul îl port cu mine în geanta de cosmetice și în fiecare dimineață aplic pe vîrfuri. Este cea mai bună investiție pe care am făcut-o și până la noi descoperiri, rămân fidelă produselor „Nashi Argan”.

Ce ține de ten: urăsc măștile, din care motiv le aplic foarte și foarte rar, aproape că deloc. Regula pe care nu o încalc de ani buni e mersul la cosmeticiană la trecerea dintre sezonul rece spre cald – de obicei, prin aprilie), și din cel cald spre rece – octombrie. Doamna mea deja îmi cunoaște fața și, dacă să fiu sinceră, mare lucru nu a avut de făcut până acum 🙂 Cu 30 împliniți deja schimbăm strategia, sunt sigură. Dar mă străduiesc să-i urmez sfaturile și să folosesc doar produse care-mi curăță fin pielea, o hidratează, o protejează și redă aspectul curat și îngrijit. Mă demachiez în fiecare seară: cât de târziu nu ar fi, cât de obosită sau cinstită nu aș fi ( 😛 ), dar fața este spălată și cu crema aplicată 🙂

Pentru demachiere folosesc uleiul-cremă de curățare de la „Antos” – brand italian, bio, plăcut și ușor. Apoi clătesc fața cu apă și gel francez de la „Noreva”, după care aplic crema hidratantă de la „Antos” pe față și serul antirid în jurul ochilor. Periodic în locul serului aplic ulei de argan, la fel de la „Antos”. Nu-mi fac exfolieri, măști sau alte proceduri, pentru că nu am timp. Beau apă și nu mă machiez în zilele când nu trebuie să port machiaj.
În timpul zilei folosesc produse la fel de la „Antos”: ori crema hidratantă cu proteine de orez (iarna, că e extrem de hidratantă), ori crema hidratantă (primăvara), iar în zilele de weekend după antrenament, pot folosi doar uleiul de argan. Pentru sezonul cald obligatoriu folosesc cremă cu protecție solară de la „Avene” și apa termală, la fel de la „Avene”. Și beau apă, multă-multă apă 🙂

11255327_1570420319889527_5870193794267470669_n

Pentru corp teoria cremelor și a tot felul de soluții miraculoase decade din start. Pentru că nu cred în piele fermă, fără celulită, cu aspect sănătos, doar datorită unor soluții sau creme. Soluția mea e simplă ca bună ziua: sport, în special cardio, în special Bike sau alergare, și masaj. Ultimul – de dorit cât mai des și cât mai variat.
Ce ține de îngrijirea corpului, eu folosesc cele mai puține produse. Poate din motiv că fac sport și masaj 🙂 Ce ține de gelul de dus – le prefer doar pe cele gel-cremă. Ador produsele de la „Dove”, și anume „Silk Glow” este preferatul meu. Apoi folosesc, în special după antrenament, crema-scrub de la „Avon” din fructe de pădure – este nemaipomenită datorită mirosului și că are în componență și ulei, astfel nu trebuie să aplic crema după sport, când încă transpir și nu-mi place senzația lipicioasă lăsate de creme sau geluri. După dușul de seară aplic o cremă tonifiantă de la „Antos” și masez unele zone predispuse la celulită. Și, evident, beau apă, multă apă 🙂

Atât.

blog

Am ținut să scriu această postare pentru că foarte des sunt întrebată ce produse de îngrijire folosesc, eu, care am făcut campanii de PR pentru multe branduri. Îmi place să le încerc pe toate și când am un produs nou, abia aștept să-l miros, să-l aplic și să văd rezultatele. Totusi, am învățat să selectez, să citesc și să ascult de cei care cunosc, să nu cumpăr doar ca să fiu în trend. Factorii externi, la fel și modul nostru de viață, cu atâta mâncare și soare și vânt, ne predispune să acordăm o mai mare atenție corpului nostru, din care motiv vă recomand să aveți grijă să hidratați și să protejați.
Eu rămân fidelă produselor care îmi plac și care-mi oferă rezultatul dorit, indiferent de ce văd la altcineva sau prin reviste sau tv. Am învățat să-mi ascult corpul și să-l hrănesc cu ce îi place, lucru care vă sfătuiesc și pe voi să faceți.
Ăăă… că tot am menționat de campanii de PR: niciodată nu am lucrat și făcut campanii de PR niciunui brand sau produs menționat mai sus. Le-am descoperit singurică, în căutările mele personale, și pentru că îmi plac mult, am hotărât să împart informația și impresiile și cu voi. Sănătate!

Și nu uitați să beți apă, măcar 2 litri pe zi 😉

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

One thought on “Despre sticluțe și alte secrete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *